Wanneer je komt winkelen bij A12Shopping, zie je de winkels en de mensen die er werken. Wij zijn benieuwd naar hun verhaal en gaan het gesprek aan. Vandaag leren we Lotte van Leonidas beter kennen!

Hoe ben je bij Leonidas terechtgekomen?

Lotte: “Ik ben er eigenlijk in geboren! Mijn grootouders woonden aan de kust en zochten iets leuk om als zelfstandige uit te oefenen. Mijn opa is als chocoladeliefhebber zelf aan Leonidas in Brussel gaan vragen of hij de pralines mocht verkopen. En dat mocht! Ze zijn begonnen met één winkel om later uit te breiden met winkels over de hele kustlijn.

Mijn grootvader kreeg steeds meer vragen van anderen die graag de pralines wilden verkopen en zo is hij uitgegroeid tot grossist. Hij stond ’s morgens vroeg met de camionette klaar om als eerste de pralines op te halen en te verdelen onder de eigen winkels en de andere zelfstandigen.

Als kleine meisjes stonden mijn tante en mijn mama mee achter de toog op een laddertje om mee te helpen.  Mijn dochter doet nu hetzelfde!  Later nam mijn tante het roer over en opende nieuwe winkels in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Ze vroeg aan mij of ik de verkoop van Leonidas bedrijfsgeschenken aan businessklanten in de haven van Antwerpen zag zitten. Ik was net afgestudeerd, wist nog niet echt wat ik wilde doen maar ben wel, zoals mijn hele familie, commercieel ingesteld. Dus ik besloot de uitdaging aan te gaan!

Een paar jaar later heb ik de winkels van mijn tante overgenomen in Antwerpen en is die bij A12Shopping erbij gekomen. Met twee kleine kindjes heb ik recent wat geschoven in winkels en heb ik nu de open shop bij A12Shopping, de winkel in de Abdijstraat en die op de Lombardenvest in Antwerpen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Lotte: “Altijd anders! (lacht) Vandaag ben ik bijvoorbeeld uitzonderlijk de hele dag bij A12Shopping om mijn nieuw teamlid op te leiden. Anders ben ik constant op de baan om langs de winkels te gaan en te zorgen dat alles vlot verloopt. Ik plaats wekelijks de bestellingen voor de verse pralines voor de winkels en maak de etalages.

Mijn b2b verkoop, dat ik gestart ben in de haven, loopt ook verder en hiervoor start ik elk najaar en rond Pasen een extra productieteam op om aan deze vragen te voldoen.  Ik benader bedrijfsklanten en haal de bestellingen binnen.

Verder kijk ik ook altijd uit naar nieuwe opportuniteiten in het Leonidas landschap. Nu de kindjes groter worden, is er weer plaats voor uitbreiding van winkels. Nieuwe teamleden, vaste mensen, flexi’s of jobstudenten, worden door mij opgeleid en ik zorg ook voor de uurroosters. En dan nog de administratie die bij dit alles komt kijken.”

Lotte Delbaere A12Shopping Leonidas

Wat doe je in je vrije tijd?

Lotte: “Dan ben ik vooral mama voor mijn twee kindjes van 5 en 7 jaar oud en tussen de drukte door ontspan ik graag met yoga.”

Wie zijn je klanten?

Lotte: “We krijgen hier veel mensen vanuit de buurt of een naburige gemeente over de vloer. Maar ook toevallige passanten of mensen die werken in Brussel en wonen in Antwerpen of omgekeerd die na het werk nog even stoppen. Ook heel veel mama’s met kindjes omdat het hier zo toegankelijk is. Die zien we vooral op woensdagnamiddag en zaterdag!”

Wat zijn de plannen voor het najaar?

Lotte: “We maken ons klaar voor een druk seizoen waar Sinterklaas en Kerstmis in the picture staan. Er komt een mooie, moderne collectie geschenkdozen aan, dus dat is alvast iets om naar uit te kijken.

En er komen nieuwe pralines bij! Het aanbod karamelpralines breidt uit van vier naar zes en dit najaar komt er een gloednieuw en exclusief gamma van pralines bij.”

En dan een vraagje van een Instagramvolger: Kan je één praline kopen als je daar zin in hebt tijdens het shoppen?

Lotte: (lacht) “Dat kan zeker en doen we heel veel! Mensen die net geluncht hebben of een klein goestingske hebben kopen dan één praline. En die mogen we vaak zelfs gewoon met de handschoen aangeven over de toog.”

Dus heb je binnenkort zin in chocolade tijdens je shoppingtrip of moet je nog een fijn cadeau hebben? Voor beiden kan je bij Leonidas terecht!