In deze bijzondere tijden moeten ondernemers creatief zijn. Een eigenschap die Filip De Jonghe, zelfstandig uitbater van Panos Schelle en Gauthier Rousselle, Store Leader bij Decathlon Schelle allebei bezitten. Ze hebben het mogelijk gemaakt voor inwoners uit de Rupelstreek om bij hen te bestellen en die bestelling nog dezelfde dag per fiets geleverd te krijgen. Zo hoeft de buurtbewoner die normaal tot bij A12Shopping zou komen, geen verplaatsing te maken en hebben ze toch meteen hun bestelling in huis of op het bedrijf.

Bezig blijven

Zowel voor Panos en Decathlon kwam de Coronacrisis hard aan. Panos Schelle heeft nog een paar dagen de deuren opengehouden, maar besloot op 21 maart toch te sluiten. “Ik moest zo veel voeding weggooien op het einde van de dag dat ik het niet meer verantwoord vond om mijn deuren open te houden,” zegt uitbater Filip daarover.

Zijn 10 medewerkers zitten nu thuis onder het statuut van economische werkloosheid maar voor Filip zelf heeft het lang genoeg geduurd. “Ik doe mijn filiaal weer open voor het publiek op 4 mei. Ik miste mijn klanten en thuis kan ik ook niet veel doen. Dan bezorg ik liever mijn klanten en bedrijven uit de streek een fijn moment door hun favoriete broodje of snack te bereiden dan thuis te zitten niksen,” vervolgt hij met een glimlach.

Extra service

Ook bij Decathlon Schelle willen ze graag bezig blijven en kijken ze al uit naar de dag dat de deuren weer open mogen. Ze troffen al de nodige voorzorgsmaatregelen en zijn erop voorzien om de klanten veilig te ontvangen van zodra het weer mag.

Om thuis sporten toegankelijk te maken en houden voor de klanten, lanceerde Decathlon Schelle een leverservice per fiets voor inwoners van de Rupelstreek. “Klanten kunnen nu, naast de webshop van Decathlon, hun product bestellen via de chatfunctie op de Facebookpagina van Decathlon Schelle. Wij zorgen ervoor dat het dezelfde dag nog op een veilige en ecologische manier aan de deur wordt geleverd.” Op die manier bieden ze een extra service aan de klanten en voorzien ze een snelle levering.

Broodjes en sportgerief aan huis

De twee winkels waren afzonderlijk op de plannen aan het broeden en het is de vastgoedeigenaar van A12Shopping die hen bij elkaar bracht. “Bij het begin van de uitbraak van het virus hebben we het voor onze retailers mogelijk gemaakt om gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde webshop op de website van A12Shopping. Panos Schelle is nu de eerste die vanaf 4 mei op de kar springt en we verwachten nog verder te kunnen uitbreiden naar de andere retailers,” aldus Bruno Janssens van Quest For Propery.

Ook Decathlon Schelle is enthousiast over de samenwerking. “Wij rijden toch al dagelijks onze fietstour om bestelde producten te leveren in de gemeentes Boom, Aartselaar, Schelle, Niel, Rumst, Reet en Hemiksem. Dan kunnen we evengoed broodjes meenemen naar de inwoners van die gemeenten!”

Zo wordt het dus mogelijk voor inwoners van Boom, Aartselaar, Schelle, Niel, Rumst, Reet en Hemiksem om het volledige assortiment van Panos en sportgerief van Decathlon op dezelfde dag van bestelling aan huis geleverd te krijgen.

Voor bestellingen bij Decathlon Schelle kunnen de buurtbewoners zich richten tot de webshop van Decathlon of de chat van de Facebookpagina ‘Decathlon Schelle’. (Met uitzondering van pingpongtafels, basketbalpalen, fitnesstoestellen en trampolines.)

Voor bestellingen bij Panos kunnen de buurtbewoners vanaf maandag 4 mei terecht op www.A12shopping.be. Alle bestellingen voor 10u geplaatst worden dezelfde dag tussen 11u en 13u geleverd.