Wanneer je komt winkelen bij A12Shopping zie je de winkels en de mensen die er werken. Om hen wat beter te leren kennen interviewen we elke maand een gezicht van A12Shopping! Vandaag babbelen we met Filip, eigenaar en uitbater van de Panos.

Hoe ben je bij A12Shopping terechtgekomen?

Filip: “Ik ben al vanaf mijn 12 jaar gebeten door de microbe van brood en een bakkerij sinds ik dankzij mijn papa een keer mocht meewerken bij de plaatselijke bakkerij. Dat is me zo goed bevallen dat ik er ben blijven plakken en er sinds dan elk weekend en in de vakanties ging werken.

In mijn latere carrière heb ik eerst een paar jaar gewerkt als vrachtwagenchauffeur, iets helemaal anders. Het is via een aankondiging in de krant dat ik een tijdje later ben begonnen als uitbater van een Panos. Dan heb ik een tijdje een Panos in Deurne en later Schoten uitgebaat tot mijn papa in een aankondiging in de krant las dat er een filiaal kwam bij A12Shopping. Na een telefoontje met het hoofdkantoor kreeg ik groen licht om dat filiaal uit te baten en een jaar later heb ik de zaak overgenomen.”

En bevalt het je hier?

Filip: “Het is hier heel goed vertoeven! Ik zit hier nu 6,5 jaar in totaal en ben heel blij dat ik 1,5 jaar geleden de kans kreeg om mijn filiaal te verhuizen naar deze locatie in de nieuwbouw.We krijgen hier ook veel klanten over de vloer en vlakbij de schuifdeur! (Lacht)”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Filip: “Anders dan veel mensen denken! Ik start elke dag om 5u ’s morgens met alles klaar te zetten voor de dag: karretjes uit de diepvries, brood in de oven, dan de koffiekoeken en zo verder. Dat heeft allemaal een speciale volgorde zodat alles zeker op tijd klaar is. Dan start iemand van het team in de winkel met het snijden van de groenten, die worden niet gesneden geleverd zoals vaak gedacht wordt. De yoghurtbekers en saladebowls worden klaargemaakt en wordt gekeken welke gebakjes bijgebakken moeten worden.

Om 7 uur worden de gebakjes afgewerkt en om 7u30 gaat de winkel open. Om 8 uur komen de bestellingen toe die allemaal verwerkt en uitgeladen worden. Tegen 10 uur moeten alle voorbereidingen stilaan klaar zijn, zodat we klaar staan voor het drukste moment van de dag: de middag. Die loopt van 11 uur tot 14 uur en daarna wordt het wat rustiger. In de namiddag verkopen we nog veel koffie en gebakjes.

Rond 16 uur begint de grote kuis: de togen worden gekuist, alle plateaus worden afgewassen, de soepketel wordt uitgekuist en om 18 uur begint de reiniging van de saladebar. Om 18u30 sluiten de deuren en is er meestal nog een halfuurtje werk: koffiemachine kuisen, kassa afsluiten en dan kan hopelijk iedereen rond 19 uur naar huis. Als laatste komt de kuisfirma nog tot 21 uur om de winkel van boven tot beneden proper te maken. En dat elke dag opnieuw!”

Filip, uitbater van Panos A12Shopping

Hoe groot is je team?

Filip: “Ik heb een tiental mensen vast in dienst aangevuld met een vijftal studenten. Op een weekdag beginnen we ’s morgens met minimum 7 personen en tijdens de middag zijn zowel de vroege als de late shift aanwezig. Op zaterdag zijn we met 14 aanwezig en staat ook ons wafelkraam buiten!”

Voor de zomer start zou ik liefst nog twee extra mensen aanwerven: de vacature vind je hier!

Wat doe je in je vrije tijd?

Filip: “De winkel neemt uiteraard een grote hap uit mijn tijd. Ik ben hier 6 van de 7 dagen aanwezig, al probeer ik op dinsdag en donderdag wat vroeger te stoppen. Daarnaast zit ik graag op mijn koersfiets, ben ik bezig in de tuin en ga ik voetballen of badmintonnen met mijn zoon van 15.

Ik neem ook de tijd om op reis te gaan, we proberen toch 4 keer per jaar een vakantie te plannen. Recent zijn we nog in Kaapstad geweest en deze zomer trekken we naar Bali. We werken hard en proberen daarom even hard te genieten op vakantie! De voorbereidingen die aan de reizen vooraf gaan, zijn ook een leuke hobby. Ik ben er graag mee bezig. “

Waarom moeten A12Shopping bezoekers deze zomer zeker bij Panos langskomen?

Filip: “Voor een heerlijke lunch tijdens het shoppen of een snackje in de namiddag. Deze zomer is iedereen welkom om een smoothie, milkshake of ijskoffie te bestellen in onze pop-up zomerbar vooraan de winkel!”